voetbalzone

Hodgson sluit ‘grote club’ niet uit maar blijft even lief bij Fulham

Erik van Dam08 mei 2010, 16:34
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2010, 16:34
Advertentie

Roy Hodgson heeft zich hardop uitgesproken over de vermeende interesse van enkele clubs in zijn diensten. De ervaren trainer van Fulham staat komende week met zijn team in de finale van de Europa League en wordt door de goede prestaties van The Cottagers in verband gebracht met andere verenigingen. “Als de dag komt dat een zogenaamde grote club mij wil, en ik beschikbaar ben, zou ik het graag doen”, zegt Hodgson zaterdag.

/

De 62-jarige Hodgson is sinds tweeënhalf jaar hoofdtrainer van de Londenaren. Hij leidde ze dit seizoen naar de eerste Europese finale in de 130-jarige historie van de club. Logischerwijs duikt zijn naam dan ook in verschillende media op als kandidaat-trainer bij andere clubs. Liverpool en VfL Wolfsburg worden het vaakst genoemd.

Toch hoeft de Engelsman niet per se weg bij Fulham, geeft hij aan. “Ik heb een contract getekend, ik ben tevreden bij Fulham. Totdat ik anders hoor, blijf ik hier. Ik ga mezelf niet in de markt zetten om bij een zo groot mogelijke club te komen, nu we de finale bereikt hebben”, zegt hij tegen BBC Sport. “Er is altijd speculatie over trainers. Nu gaat het over mij, in de toekomst weer over iemand anders. Zo gaat het altijd.”

In het verleden werkte Hodgson bij verschillende clubs in Engeland en daarbuiten. Internazionale is de grootste naam die op zijn cv prijkt. Ook was hij enige tijd bondscoach; hij trainde Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten en Finland. Na die laatste klus ging hij aan de slag als trainer van Fulham.

Bezig met laden …