voetbalzone

Hodgson vraagt om geduld: 'Je bent na zes wedstrijden geen Beckham'

Matthijs van Laar05 sep 2014, 10:28
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2014, 10:28
Advertentie
voetbalzone

Engeland revancheerde zich woensdag met een nipte zege op Noorwegen op het desastreuze WK, maar echt overtuigend was het niet. Na afloop viel er dan ook genoeg te klagen voor de kritische Britse pers, die zich langzaam maar zeker begint af te vragen of Roy Hodgson wel de juiste man op de juiste plek is. De ervaren oefenmeester vraagt echter om wat meer geduld.

The Three Lions beschikken volgens Hodgson over genoeg kwaliteit, maar veel talentvolle spelers hebben hun top nog niet bereikt. "Sommige van onze talenten zijn wereldspelers, maar wel in wording", verklaarde hij na de 1-0 overwinning op Wembley, die tot stand kwam na een benutte strafschop van Wayne Rooney. "Je bent na zes interlands nog geen David Beckham."

Als voorbeelden haalde de keuzeheer Phil Jones van Jack Wilshere aan. "Jones is na een seizoen vol blessureleed bij Manchester United niet ineens van hetzelfde niveau als John Terry. En Wilshere is niet vanuit het niets de nieuwe Bryan Robson. Ik vraag jullie: geef mij de kans om enthousiast te zijn en te melden dat ik tevreden ben met het optreden van mijn ploeg", aldus Hodgson.

Bezig met laden …