voetbalzone

Hodgson: 'Wat mij betreft is Terry onschuldig, tot het tegendeel bewezen is'

Matthijs van Laar16 mei 2012, 16:04
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2012, 16:04
Advertentie

Roy Hodgson heeft de nieuwsgierige Engelse pers woensdag tekst en uitleg gegeven bij zijn eerste selectie als bondscoach van Engeland. De ervaren oefenmeester maakte de 23-koppige spelersgroep wereldkundig waarmee de Britten gaan proberen beslag te leggen op het Europees kampioenschap. Met name de absentie van Rio Ferdinand springt in het oog.

/

Hodgson gaf toe dat niet alleen het blessureleed van de verdediger van Manchester United aanleiding is geweest om hem te passeren. “Dan zou ik liegen. Er zijn ook nog andere voetbalredenen. Ik heb nooit gezegd dat hij niet genoeg wedstrijden heeft gespeeld bij zijn club. Het was een lastig telefoontje, maar hij was me wel dankbaar. Natuurlijk was hij ook teleurgesteld, maar hij wenste mij en het team het allerbeste.”

De aanwezigheid van John Terry is volgens Engelse media de voornaamste reden dat Ferdinand er niet bij is. De twee liggen overhoop, omdat Terry het jongere broertje van Ferdinand, Anton, racistisch zou hebben bejegend. “Wat mij betreft is John onschuldig, totdat het tegendeel is bewezen. De FA heeft mij de keus gelaten. Ik ben me ervan bewust dat mensen hun wenkbrauwen zullen fronsen. Maar de zaak die tegen hem loopt heeft hem er niet van weerhouden de FA Cup te winnen en de Champions League-finale te bereiken.”

Ook de uitverkiezing van Alex Oxlade-Chamberlain kwam ter sprake. De jongeling heeft zich stormachtig ontwikkeld bij Arsenal en mag zich nu op het Europese hoofdpodium gaan bewijzen. “Hij is een opwindende speler die zowel op de flank als centraal uit de voeten kan. Wij zien in hem een aanwinst voor de toekomst.” Hodgson maakte tevens bekend dat Steven Gerrard de aanvoerdersband zal dragen op het EK.

Bezig met laden …