voetbalzone

‘Hoe ik nee kon zeggen tegen Guardiola? Door de voor- en nadelen af te wegen’

Robin Bruggeman03 okt 2016, 20:38
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2016, 20:38
Advertentie

Manchester City legde afgelopen zomer tientallen miljoenen neer voor Evertons John Stones. The Citizens hadden hun zinnen in eerste instantie echter op een andere verdediger gezet: Aymeric Laporte onderhandelde lang met de club van Josep Guardiola voordat hij besloot een vertrek bij Athletic Club af te blazen.

/

“Hoe ik nee kon zeggen tegen Guardiola? Door de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Ik heb lang met hem gesproken, net als met mijn club. Ik heb ook naar mijn familie en andere naasten gekeken”, doet Laporte uit de doeken tegenover het Franse RTL. “Het kwam niet te vroeg, het ging gewoon om de voor- en nadelen. De hoeveelheid speeltijd, mijn herstel (Laporte brak vlak voor het EK van afgelopen zomer zijn been, red.).”

“Dit zijn geen eenvoudige zaken om op mijn leeftijd over na te denken. Uiteindelijk moest ik een keuze maken. Dat heb ik gedaan en ik ben gelukkig”, sluit hij af. Laporte, die afgelopen week een uitnodiging van Didier Deschamps ontving, zette onlangs zijn handtekening onder een contractverlenging in Baskenland. Geïnteresseerde clubs zullen nu flink in de buidel moeten tasten: de Fransman kost de eerste twee seizoenen 65 miljoen euro, terwijl hij de laatste twee seizoenen van zijn nieuwe verbintenis zelfs 70 miljoen euro op moet leveren.

Bezig met laden …