voetbalzone

‘Hoe je samen naar de bar gaat voor een pils, dat vergeet je nooit’

Gijs Freriks06 jul 2016, 13:55
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2016, 13:55
Advertentie

Jürgen Klinsmann staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar het Engelse voetbal. De coach van de Verenigde Staten speelde anderhalf jaar voor Tottenham Hotspur en wordt genoemd als opvolger van Roy Hodgson. De naam van de 51-jarige Klinsi zong eerder ook rond bij Everton.

/

“De tijd in Engeland heeft een blijvende impact op mij gehad. Ik heb veel bijzondere momenten meegemaakt daar, zeker op het veld. Die hebben mij echt beïnvloed. De teamspirit, de manier waarop iedereen voor elkaar door het vuur gaat en hoe de spelers na afloop van een wedstrijd naar de bar gaan om samen een pils te pakken, dat zijn dingen die je nooit vergeet”, aldus Klinsmann in zijn boek Soccer Without Borders, dat in september verschijnt.

“Als je het hebt over voetbal in Engeland, dan praat je vaak over de beleving en de atmosfeer in de stadions. Die ervaring maak je mee in andere landen”, aldus Klinsmann. “Ik zou er geen problemen mee hebben om in Engeland te werken, wat de media ook schrijven. Ook als ze de meest sarcastische dingen over mij schrijven, zou ik zeggen: prima. Je moet de journalisten in Engeland gewoon accepteren en je niet laten provoceren. Zo werken ze gewoon. Ze proberen niet onaardig te zijn. Ze willen alleen hun kranten verkopen.”

Bezig met laden …