voetbalzone

'Hoe kan het Nederlands elftal het WK nog mislopen?'

Bart Kruyt17 okt 2012, 12:00
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2012, 12:00
Advertentie

Het Nederlands elftal zette dinsdagavond weer een belangrijke stap richting deelname aan het WK van 2014 in Brazilië. De ploeg van Louis van Gaal maakte een einde aan de ongeslagen reeks van Roemenië, door met 1-4 te winnen in Boekarest. Oranje staat met twaalf punten uit vier duels bovenaan en de Nederlandse kranten zijn het woensdagmorgen met elkaar eens: dit mag eigenlijk niet meer fout gaan voor het Nederlands elftal.

/

'Oranje in een zetel', kopt De Telegraaf. De grootste krant van Nederland noemt Rafael van der Vaart in het wedstrijdverslag de uitblinker: "Aan de hand van een weergaloze Rafael van der Vaart heeft het Nederlands elftal in Boekarest een reuzenstap gezet richting het WK 2014 in Brazilië. De al zo vaak te vroeg en op oneigenlijke gronden afgeschreven spelmaker, vertolkte tijdens zijn 102e (!) interland een belangrijke rol in de 4-1 zege op Roemenië door bij de eerste drie doelpunten van Oranje van doorslaggevende betekenis te zijn. Bij de vierde van Robin van Persie op aangeven van Luciano Narsingh zat hij al op de bank."

Volgens het Algemeen Dagblad voldeed het 'nieuwe Oranje' aan de wensen van de teruggekeerde bondscoach Louis van Gaal: "De formatie acteerde zonder de geblesseerde Wesley Sneijder en Arjen Roben allesbehalve foutloos, maar kan met de vele jongelingen eigenlijk alleen maar beter worden. Jeremain Lens, onder de vorige bondscoach Bert van Marwijk vaak tribuneklant, vertolkte een hoofdrol in het prachtige voetbaltheater. Leuk voor Robin van Persie, die weer de voorkeur kreeg boven Klaas-Jan Huntelaar, was dat hij in de slotfase de eindstand kon bepalen."

/

De Volkskrant waant zich na de zege van dinsdagavond al op het WK: "Want hoe kan het Nederlands elftal het WK in Brazilië nog mislopen na de vierde zege op rij, deze keer in Boekarest tegen Roemenië? Dat kan bijna niet, tenzij zich heel vreemde verwikkelingen voordoen. Natuurlijk, in groep D zijn nog zes van de tien duels te spelen, maar gezien de magere tegenstand mag de kwalificatie geen probleem opleveren." Gratis dagblad Sp!ts is ook euforisch en kopt dat Oranje al bijna in Rio zit: "Oranje haalde uit bij grote concurrent Roemenië een grotere overwinning dan thuis tegen het nietige Andorra, raar maar waar. Met dank aan het roulatiesysteem en Van Gaal."

Bezig met laden …