voetbalzone

‘Hoe kan je nou twijfelen aan Barcelona, er is geen sprake van een crisis’

Thijs Post19 apr 2016, 20:34
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2016, 20:34
Advertentie
/

Barcelona heeft in de Primera División een voorsprong van acht punten uit handen gegeven en de grootmacht uit Catalonië is ook uit de Champions League gewipt. Toch vindt Claudio Ranieri, manager van de Engelse lijstaanvoerder Leicester City, de verhalen over een crisis bij Barcelona overdreven.

“Ik ken de situatie niet precies, maar je mag niet twijfelen aan Barcelona”, begint Ranieri in gesprek met Sport. “Hoe kan je nou twijfelen aan een ploeg die vorig jaar alles heeft gewonnen? Barcelona heeft een buitengewoon goed elftal. Niet lang geleden werd Barcelona gezien als een voorbeeldploeg voor de rest. Zo snel eindigt het allemaal niet. Verliezen van Real Madrid en Real Sociedad betekent geen crisis.”

“De Champions League? Ook Atlético Madrid is een fantastisch team. Zij konden winnen, dat is het. Alle clubs hebben in een seizoen goede en minder goede fases. Het probleem bij Barcelona is dat het op het slechtst denkbare moment gebeurde. Het laat echter ook zien dat de clubs uit Madrid toch niet zo slecht zijn als gezegd werd. Zij hadden die mindere fase al eerder.”

Bezig met laden …