voetbalzone

‘Hoe kan men nou zeggen dat het spel van Manchester United saai is?’

Thijs Post04 dec 2015, 09:41
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2015, 09:41
Advertentie
voetbalzone

Louis van Gaal ligt bij Manchester United onder vuur, omdat de Engelse grootmacht saai voetbal zou spelen. Manager Slaven Bilic van West Ham United snapt helemaal niets van de kritiek. Na enkele magere jaren doet Manchester United weer bovenin mee en dat moet volgens Bilic allereerst het streven zijn.

“Manchester United wint wedstrijden en krijgt geen doelpunten tegen. Ik hoor mensen zeggen dat het saai is, maar daar snap ik maar weinig van. Ze spelen op balbezit. Het is niet zo dat ze de bal weggeven om vervolgens achterover te leunen. Dan kun je toch niet zeggen dat het voetbal saai is?”, zegt Bilic tegen Sky Sports.

“Manchester United speelt op balbezit, probeert de wedstrijd te controleren en probeert altijd te winnen”, gaat Bilic verder. De Kroaat ziet wel verschillen met het flitsende spel onder Sir Alex Ferguson. “Natuurlijk is er verschil met het verleden. In thuiswedstrijden zakt de tegenstander ver terug, om erg compact te spelen. Daardoor kan Manchester United ook niet in een hoger tempo of directer spelen.”

Bezig met laden …