voetbalzone

‘Hoe langer het duel duurde, hoe fantasielozer Oranje voor de dag kwam’

Peter Nusselder07 sep 2015, 13:02
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2015, 13:02
Advertentie

De Nederlandse kranten hadden maandag geen goed woord over voor het optreden van het Nederlands elftal, dat zondag een ontluisterende 3-0 nederlaag leed tegen Turkije en het EK van 2016 waarschijnlijk gaat missen. Ook buiten de landsgrenzen krijgt Oranje er flink van langs.

voetbalzone

Kicker verbaast zich over de beslissingen van bondscoach Danny Blind. “Hij wachtte lang met het nemen van meer risico”, schrijft het Duitse dagblad. “Daarbij bleef Schalke 04-spits Klaas-Jan Huntelaar tot het laatste fluitsignaal op de bank. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe fantasielozer Oranje voor de dag kwam”, is de mening van de Duitsers.

Het Franse L’Équipe verwacht niet dat Nederland zich over een klein jaar zal melden tijdens het toernooi om de Europese titel in hun land. “Na een nachtmerriewedstrijd lijkt het erop dat ze afscheid hebben genomen van het EK.” De Fransen erkennen dat Oranje nog een kleine kans op kwalificatie heeft. “Maar je vraagt je af hoe de mannen van Danny Blind zich moeten plaatsen. Er kon dit keer zelfs niet gerekend worden op leiders Robin van Persie en Wesley Sneijder.”

In Turkije is er uiteraard tevredenheid over de uitslag en over het feit dat de nationale ploeg zich nu op eigen kracht kan plaatsen voor het EK. “Oranje vermorzeld, we hebben het nog in eigen handen!”, kopt Fanatik. Volgens de Engelse Daily Mirror is de Nederlandse hoop op plaatsing helemaal weg. “Als Blind na het schokkende verlies tegen IJsland hoopte op een reactie van zijn spelers, zal hij teleurgesteld zijn.”

Bezig met laden …