voetbalzone

‘Hoe meer kansen Van Gaal me geeft, hoe meer tijd ik krijg bij Uruguay’

Erik van Dam25 mrt 2016, 16:26
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2016, 16:26
Advertentie

Guillermo Varela maakte medio 2013 de overstap van Peñarol naar Manchester United en mocht begin december zijn debuut maken in het team van Louis van Gaal. Er kwamen nadien nog tien wedstrijden bij voor de jonge verdediger, die nu ook opgeroepen is voor het nationale team van Uruguay.

/

Hij hoopt zijn debuut te mogen maken in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Brazilië, die in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) wordt gespeeld. Het betekent veel voor de 23-jarige Varela dat hij is uitgenodigd door bondscoach Óscar Tabárez, zegt hij tegen Inside United. “Het is de droom van elke voetballer om voor zijn land uit te mogen komen en het nationale shirt met trots te dragen”, aldus de Uruguayaan.

“Als God het wil en als ik er zelf keihard voor werk, komt voor mij dat moment misschien ook. Het is goed voor mij als Van Gaal veel vertrouwen in me blijft tonen en mij meer kansen blijft geven. Hoe meer ik in het eerste van Manchester United speel, hoe beter mijn kansen zijn bij Uruguay. We zijn immers altijd een team geweest dat veel verdedigt”, legt Varela uit. “Dat is kenmerkend voor Uruguay. Diego Godín doet het op dit moment voortreffelijk en ik denk dat hij één van de beste verdedigers van allemaal is.”

Bezig met laden …