voetbalzone

‘Hoe stoppen we Pirlo? Italië moet zich druk maken om Gerrard en Rooney’

Peter Nusselder10 jun 2014, 10:46
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2014, 10:46
Advertentie

Aan de vooravond van het WK-duel tussen Engeland en Italië wordt er in het Engelse kamp nog regelmatig teruggedacht aan het toernooi om de Europese titel van twee jaar geleden; in de kwartfinale werd Engeland destijds pas na strafschoppen uitgeschakeld door la Squadra Azzurra, maar wat tijdens de wedstrijd vooral opviel was het magistrale spel van Andrea Pirlo.

voetbalzone

De middenvelder van Juventus was met afstand de beste man van het veld en dus proberen de Engelsen nu een plan te bedenken om een herhaling te voorkomen. “Hoe gaan we Pirlo afstoppen? In de eerste plaats gaan we zelf beter voetballen dan tijdens dat EK”, vertelt bondscoach Roy Hodgson in de Engelse media. “We zullen nu ook meer energie hebben, omdat het de openingswedstrijd is.”

“Maar we moeten er vooral voor zorgen dat Italië meer te stellen heeft met onze voorhoede”, vervolgt de keuzeheer. “Een van onze problemen in 2012 was dat we in aanvallend opzicht niet goed speelden. Italië had dus telkens balbezit en wij moesten verdedigen. Het plan is nu dat de Italianen zich afvragen wat ze moeten doen met spelers als Steven Gerrard en Wayne Rooney”, geeft Hodgson aan.

Arsenal-middenvelder Jack Wilshere, misschien wel de directe tegenstander van Pirlo, benadrukt eveneens het belang van de routinier van Juve voor de Italiaanse ploeg. “Als hij de bal krijgt, moeten we de ruimtes klein maken en voorkomen dat hij dieptepasses kan geven. Hij is een geweldige voetballer, de spelverdeler. Aanvallen beginnen bij hem, dat hebben we op het EK wel gezien.”

Bezig met laden …