voetbalzone

Hoedt wint bij debuut Lazio dankzij dubbelslag van andere nieuwkomer

Bart Kruyt13 sep 2015, 19:54
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2015, 19:54
Advertentie

Wesley Hoedt heeft zijn eerste officiële speelminuten voor Lazio achter de rug. De van AZ overgekomen verdediger had zondag een basisplaats tegen Udinese, omdat Stefan de Vrij vanwege een knieblessure niet in actie kon komen. Hoedt hield het met zijn collega’s achterin dicht en zag een andere nieuwkomer, Alessandro Matri, met twee goals voor de zege zorgen: 2-0.

voetbalzone

Matri maakte in het afgelopen seizoen nog de winnende voor Juventus in de Italiaanse bekerfinale tegen Lazio en stapte eind augustus over naar de ploeg uit de hoofdstad. De aanvaller begon tegen Udinese nog op de bank en zag Antonio Candreva in de eerste helft de beste kansen krijgen, maar hij slaagde er niet in om de score in beweging te krijgen. Tien minuten in de tweede helft kwamen Matri en Felipe Anderson als invallers binnen de lijnen.

De twee nieuwkomers waren niet lang na hun entree goed voor de openingstreffer: Anderson haalde op links de achterlijn en trok de bal laag voor op Matri, die het leder in het dak van het doel schoot. Udinese moest in de achtervolging en Federico Marchetti had twee goede reddingen in huis, voordat de doelman van Lazio Matri even hierna ook de 2-0 zag maken. Een schot van Keita Balde Diao werd gekeerd door Orestis Karnezis, maar vervolgens klungelde Udinese bij het uitverdedigen, waarna Matri zijn tweede van de avond kon binnenwerken.

Udinese probeerde zich in het restant nog wel terug te knokken, maar tevergeefs. Hoedt deed de volledige negentig minuten mee, terwijl Edson Braafheid en Ricardo Kishna op de bank zaten en niet in het veld kwamen. Het is nog onduidelijk wanneer De Vrij weer in actie kan komen. Lazio staat na drie speelronden op zes punten en bezet daarmee de achtste plaats in de Serie A.

Bezig met laden …