voetbalzone

Hoefkens stelt voor om Coulibaly hele wedstrijd te volgen met camera

Bart Kruyt04 okt 2010, 08:14
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2010, 08:14
Advertentie

Elimane Coulibaly en Carl Hoefkens waren zondagmiddag geen vrienden op het veld. De aanvaller van AA Gent en verdediger van Club Brugge hadden het constant met elkaar aan de stok en vijf minuten na rust gaf Coulibaly zijn directe tegenstander een stomp in het gezicht, waarna er wat bloed uit de mond van Hoefkens sijpelde. “Ik stel voor dat de camera's de volgende weken eens de hele wedstrijd op Coulibaly worden gericht”, zei hij.

De verdediger van Club was furieus. “Zoals die voortdurend zijn handen gebruikt: ik denk dat hij weken niet meer zal moeten spelen”, zei Hoefkens in Het Nieuwsblad. “Ik speelde de bal terug op onze doelman, waarna hij me gewoon een slag in het gezicht verkocht. Drie fases later bonkte hij Coosemans met de elleboog los in ons doel. Iedereen heeft het over zware tackles, maar dit moet uit het voetbal.”

“Hij loopt de hele tijd te schelden, dingen die niet geschikt zijn voor de krant, maar ik ken hem inmiddels”, vervolgde Hoefkens. Ik heb er een hele wedstrijd niets tegen gezegd. Hij zoekt het zelf op. Als Dalmat op basis van tv-beelden wordt geschorst voor een slag aan Ghomsi, verdient Coulibaly minstens hetzelfde.”

De aanvaller van Gent was zich van geen kwaad bewust: “Ik ben nog meer overtuigd dat er niks aan de hand is”, zei Coulibaly. “Het is zwaar overdreven, hij liet zich vallen en veinsde. Op die manier probeerde hij zijn eigen prestatie te camoufleren, die niet goed was. Hoefkens is een janet. Als ik hem echt wil raken, ligt hij misschien in het ziekenhuis. Vorig seizoen zocht hij me ook al. Heb je overigens gehoord hoe die twintigduizend mensen tegen mij floten?”

Bezig met laden …