voetbalzone

Hoekschoppen helpen Internazionale langs uiterst stugge tegenstander

Thijs Post12 mrt 2016, 21:47
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2016, 21:47
Advertentie

Internazionale gaf in de eerste maanden van het seizoen het tempo aan in de Serie A, maar de ketting van i Nerazzurri werd steeds roestiger en zelfs een plek bij de eerste vier is lang niet meer zeker. Trainer Roberto Mancini lijkt zelfs te moeten vrezen voor zijn baan en als thuiswedstrijden als die tegen Bologna niet gewonnen worden, wordt de vierde plek inderdaad een lastig verhaal. Dankzij twee hoekschoppen werd Bologna echter wél verslagen door Inter: 2-1.

/

De wedstrijd tegen Bologna begon nog uiterst vervelend voor de thuisploeg. Aanvoerder Mauro Icardi gleed bij een dot van een kans naar de bal, maar bij die actie liep de aanvaller een knieblessure op. Mancini moest ingrijpen en hij bracht Geoffrey Kondogbia binnen de lijnen, waarna het ook bij de spits van de bezoekers mis ging. Mattia Destro kreeg een tik en moest zich laten vervangen voor Sergio Floccari.

In een onderhoudende ontmoeting kregen beide partijen kansen, al had Internazionale de overhand. Adem Ljajic raakte de paal en Joao Miranda veranderde de bal even later van richting om eveneens de paal te toucheren. Het leek voor Internazionale steeds lastiger te worden om de ploeg van coach Roberto Donadoni op achterstand te zetten; Bologna had de afgelopen drie competitiewedstrijden ook al met 0-0 gelijkgespeeld.

Een kwartier voor tijd werd de ban tóch gebroken. Danilo D’Ambrosio probeerde de bal uit een hoekschop op het doel te koppen, maar vlak voor de doellijn gaf Ivan Perisic met zijn hoofd het laatste zetje. Voor Internazionale maakte de naam van de doelpuntenmaker natuurlijk weinig uit en D’Ambrosio zou niet veel later zelf ook een treffer op mogen schrijven. Weer vormde de hoekschop de basis; dit keer volleerde D’Ambrosio binnen voor de 2-0. Via Franco Brienza werd het nog even spannend, maar de tegentreffer kwam te laat en Inter bleef in de laatste minuten overeind.

Bezig met laden …