Hoekschoppen Pirlo wijzen Italië de weg na achterstand in Tallinn

Erik van Dam03 sep 2010, 22:24
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2010, 22:24

Italië heeft vrijdag een vroeg fiasco voorkomen, door uit bij Estland een 1-0 achterstand alsnog om te zetten in een overwinning. Sergei Zenjov zette de bescheiden Esten verrassend op voorsprong en het duurde tot na rust, vooraleer La Squadra Azzurra zich terugknokte. Antonio Cassano werd de gevierde man; de spits van Sampdoria tekende eerst zelf voor de 1-1 en stelde snel daarna Leonardo Bonucci in staat voor drie punten te zorgen.

/

Met Cesare Prandelli op de bank in de eerste belangrijke interland ging Italië aanvallend van start in Tallinn. Met de goede status tegen de Esten (vier duels, nooit verloren) in het achterhoofd probeerden Cassano, Giampaolo Pazzini en Riccardo Montolivo allen voor de openingsgoal te zorgen. Achterin moest het echter ook bij de pinken blijven, want één onachtzaam moment zorgde direct voor gevaar van de voet van Konstantin Vassiljev.

Nadat Sergei Pareiko een prima schot van Pazzini onschadelijk had gemaakt en neo-international Salvatore Sirigu een vrije trap van Vassiljev wegstompte, was het plots raak voor de Esten. Doelman Sirigu verkeek zich op een vrije trap van Vassiljev en Zenjov was er vlot bij om de voorsprong aan te tekenen. Geschokt door de tegentreffer sloeg Italië weer de weg naar voren in. Cassano miste echter het geluk en zag zijn inzet net naast gaan.

/

Na rust zag de formatie van Prandelli er opnieuw even verloren uit. Sander Puri schakelde zijn directe bewaker uit en schoot venijnig op doel. De bal schampte de lat en ging over; Italië kneep de billen samen en hoopte het spervuur te overleven. De ploeg hervond zich uiteindelijk rond de zestigste minuut, kort voor de entree van Fabio Quagliarella. Cassano kopte uit een corner van Andrea Pirlo de bevrijdende gelijkmaker in en gaf zijn land weer hoop.

De opleving werd vervolgd met de 1-2; Christian Molinaro controleerde een corner van Pirlo, waarna de bal bij Cassano kwam. Het enfant terrible tikte door naar Bonucci, die van dichtbij raak schoot. Estland, met Ragnar Klavan in de basis, legde zich vervolgens neer bij de nederlaag; alleen Martin Vunk probeerde het nog eens opportunistisch. Pas in de slotfase bracht keeper Sirigu de Italianen weer in gevaar na gegrabbel op een pass van Klavan. Overigens rende er vlak voor tijd voor de tweede keer een fan op het veld; ook wat dat betreft was Estland onvoldoende bij de les. De Baltische staat moet woensdag zoeken naar eerherstel tegen Servië en Italië krijgt de Faroër Eilanden op bezoek.