voetbalzone

Hoeness vertrekt na dertien jaar bij Hertha

08 jun 2009, 13:20
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2009, 13:20
Advertentie
Dieter Hoeness vertrekt bij Hertha BSC. De manager van de Duitse club werkte dertien jaar voor de hoofdstedelingen, maar verscheidene conflicten met trainer Lucien Favre waren aanleiding voor Hoeness om zijn contract, dat doorliep tot de zomer van 2010, in te leveren. De belangrijkste taken van Hoeness worden voorlopig waargenomen door oud-speler Michael Preetz.

Hoeness en Favre lagen het afgelopen seizoen meermaals in de clinch met elkaar. Onder meer Marko Pantelic was reden tot onenigheid. De spits kwam niet in de plannen van trainer Favre voor, maar Hoeness sprak juist openlijk zijn steun uit richting de Serviër. Daarnaast trok Hoeness spelers aan zonder met Favre te overleggen. Na een gesprek met voorzitter Werner Gegenbauer besloot de manager om te vertrekken.

Hoeness stond aan de basis van de successen die Hertha de afgelopen jaren beleefde. De club groeide onder de broer van Uli Hoeness (manager van Bayern München) uit van een tweededivisionist tot een subtopper in de Bundesliga. Ook dit jaar was in sportief opzicht een uitstekend seizoen voor die Alte Dame, al slaagde de ploeg uit Berlijn er net niet in zich voor de voorronde van de Champions League te plaatsten.
Bezig met laden …