Hoesen bewijst zich meteen bij riante overwinning van PAOK

Erik van Dam05 feb 2014, 19:27
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2014, 19:27

Danny Hoesen maakte in januari op huurbasis de overstap van Ajax naar PAOK. De spits kwam in Amsterdam niet voldoende aan spelen toe en besloot in te gaan op de belangstelling van de Grieken. Woensdagavond maakte hij zijn debuut voor het team van Huub Stevens en dat deed hij met verve: vier minuten na zijn invalbeurt scoorde Hoesen meteen.

PAOK stond op eigen veld reeds met 3-0 voor tegen OFI Kreta, toen Stevens besloot dat Hoesen erbij moest voorin. Na een paar minuten tilde hij de score al naar 4-0 en gaf de aanvaller zijn visitekaartje af. Bij zijn competitiedebuut voor Ajax maakte Hoesen als invaller ook direct een doelpunt, in november 2012 tegen VVV-Venlo. Nu zag hij een teamgenoot ook nog eens scoren: Konstantinos Katsouranis maakte er 5-0 van.

Stevens stelde Hedwiges Maduro, de andere Nederlander in de selectie, vanaf het begin op. Dankzij de eclatante zege behoudt PAOK vijf punten voorsprong op Atromitos, dat eveneens won. De club blijft tweede achter Olympiacos, dat riant aan de leiding gaat in de Griekse competitie.