voetbalzone

Hoffenheim stalt Wellington na matig Twente-jaar nu in Düsseldorf

Erik van Dam06 jul 2010, 15:48
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2010, 15:48
Advertentie

Wellington Luis de Sousa, kortweg Wellington, kan zich komend seizoen opnieuw niet bewijzen bij TSG Hoffenheim. De Braziliaanse aanvaller kwam twee jaar geleden vanuit zijn vaderland naar Hoffe, maar in zijn eerste seizoen liet hij nog te weinig zien. Afgelopen seizoen verbleef hij een heel jaar bij FC Twente, maar ook daar brak hij niet door. Daarom wordt hij nu opnieuw verhuurd.

In Enschede moest hij genoegen nemen met twee bekeroptredens, tegen SC Joure en Capelle. Tegen eerstgenoemde vond hij tweemaal het net, maar dat bood hem geen vervolg in de Eredivisie. Trainer Steve McClaren deed in september en oktober maar 28 minuten een beroep op hem als invaller. Wellington keerde dan ook terug naar zijn Duitse werkgever.

Die heeft besloten dat Wellington zich nu mag gaan bewijzen bij Fortuna Düsseldorf. Die ploeg eindigde vorig seizoen als vierde in de Tweede Bundesliga en wil zich komend seizoen verzekeren van promotie. Wellington hoopt dat hij op een lager niveau meer speeltijd krijgt dan bij Hoffenheim en FC Twente het geval was, en blijft tot het einde van het nieuwe seizoen bij de tweedeklasser.

Bezig met laden …