Hoffenheim vecht zich nog voor rust naar zege op matig Werder

Bart Kruyt21 aug 2010, 17:20
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2010, 17:20

Werder Bremen is het leven zonder smaakmaker Mesut Özil teleurstellend begonnen. De ploeg van Thomas Schaaf begon zaterdagmiddag hoopvol tegen TSG Hoffenheim en kwam al vroeg op voorsprong, maar gaf deze marge nog voor rust uit handen en kreeg vier treffers om de oren: 4-1. Marko Arnautovic begon op de bank bij Werder, maar kwam al na 24 minuten in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Hugo Almeida. Promovendus St. Pauli toonde veerkracht en begon met een knappe uitoverwinning; 1. FC Köln kwam een mannetje tekort tegen 1. FC Kaiserslautern.

/

TSG Hoffenheim – Werder Bremen 4-1
Werder Bremen kende een droomstart in de uitwedstrijd bij TSG Hoffenheim, maar het bleek geen voorbode op meer te zijn. Na een handsbal in het strafschopgebied mocht Torsten Frings al in de derde minuut aanleggen voor een strafschop en hij faalde niet, maar zag de thuisploeg de wedstrijd in een tijdsbestek van ruim twintig minuten helemaal op zijn kop zetten. Eerst verzorgde Demba Ba de gelijkmaker, nadat hij de bal ietwat toevallig voor zijn voeten had gekregen, en een kwartier later zette Peniel Mlapa Hoffenheim op voorsprong.

De thuisploeg bleef druk zetten en vergrootte haar marge vijf minuten voor de thee, toen Vedad Ibisevic oog in oog met Tim Wiese kalm bleef en beheerst raak mikte. In de eerste helft werd het ook nog 4-1 via een rake vrije trap van Sejad Salihovic, waarmee de wedstrijd halverwege al in het slot kwam te zitten. In de tweede helft probeerde Werder via onder meer Arnautovic nog wel terug te komen in het duel, maar het doelpunt dat de hoop enigszins terug moest brengen, viel nooit. Hoffenheim hield de punten in eigen huis en Schaaf weet dat er nog voldoende werk te verzetten is bij Werder.

1. FC Köln – 1. FC Kaiserslautern 1-3
1. FC Köln leek een dramatische middag tegemoet te gaan toen Youssef Mohamad al na 87 seconden met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. De verdediger trok aan de noodrem toen Erwin Hoffer alleen op het vijandelijke doel afstevende en mocht al vroeg gaan douchen, maar met tien tegen elf kwam Köln in de achtste minuut toch op voorsprong via Milivoje Novakovic. Deze kon het niet verdedigen: twintig minuten voor tijd zorgde Srdjan Lakic met een schot vanuit de tweede lijn voor de gelijkmaker, waarna hij Kaiserslautern zes minuten voor tijd ook op voorsprong bracht. Ivo Ilicevic maakte er vervolgens nog 1-3 van, wat de beslissing in de wedstrijd betekende.

SC Freiburg – St. Pauli 1-3
St. Pauli vierde haar rentree op het hoogste podium met een sensationele zege op SC Freiburg. De promovendus leek twaalf minuten voor tijd kopje onder te gaan toen Papiss Cissé van dichtbij de score opende, maar met de veerkracht van St. Pauli blijkt het wel goed te zitten. Fabian Boll bracht zeven minuten voor het einde het evenwicht terug in de score en zag Richard Sukuta-Pasu kort voor het einde ook nog eens de 1-2 maken. Toen Fin Bartels in blessuretijd ook nog de vierde treffer van de middag maakte, was het feest compleet.

Borussia Mönchengladbach – 1. FC Nürnberg 1-1
Met Roel Brouwers in de basis en Marcel Meeuwis negentig minuten op de bank pakte Borussia Mönchengladbach een punt. De thuisploeg had het erg lastig met Nürnberg, dat zeker voor rust de betere kansen kreeg en na een kwartier spelen dan ook verdiend op voorsprong kwam via Jens Hegeler. Nürnberg bleef na dit doelpunt de bovenliggende partij, maar Borussia toonde zich uiterst scherp, door uit één van de spaarzame kansen die zij kreeg direct op gelijke hoogte te komen. Mo Idrissou speelde zijn directe tegenstander uit en schoot raak, wat direct het slotakkoord bleek te zijn: 1-1

Hannover 96 – Eintracht Frankfurt 2-1
Ya Konan zorgde ervoor dat Hannover 96, dit seizoen zonder Arnold Bruggink, drie punten overhield aan de thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. De aanvaller van Hannover raakte twintig minuten voor tijd al de lat, voordat hij vijf minuten later alsnog de winnende treffer voor zijn rekening nam. Hij werkte in drie instanties af en zag Eintracht vervolgens niet meer terugkeren, waardoor Hannover de gewenste start kreeg. Eerder in het duel hadden Konstantin Rausch (Hannover, combinatie met uitblinker Konan) en Benjamin Kohler (Eintracht, intikker via de onderkant van de lat) gescoord.