voetbalzone

Hoffenheim vreest steunpilaar Rudy te missen in duel met koploper Mainz

Erik van Dam29 sep 2010, 17:34
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2010, 17:34
Advertentie

De voorbereiding van TSG Hoffenheim op de wedstrijd tegen FSV Mainz 05 is verstoord door een blessure voor Sebastian Rudy. De Duits jeugdinternational, die zich sinds zijn komst van VfB Stuttgart vlot heeft ontwikkeld tot een gewaardeerde speler voor Hoffe, liep tijdens de training een kuitblessure op. Hij moet zeer waarschijnlijk de komende wedstrijd missen.

“Rudy raakte maandag al geblesseerd, maar voelde vandaag (woensdag, red.) weer veel pijn. Daarom moest hij al voortijdig stoppen”, verklaart trainer Ralf Rangnick in de Duitse media. “Het zou enorm jammer zijn als hij er niet bij kan zijn tegen Mainz. We moeten maar afwachten hoe het zich ontwikkelt. Hopelijk kunnen we later deze week beter nieuws naar buiten brengen.”

Rudy kwam deze zomer over van Stuttgart, waar hij weinig uitzicht had op speeltijd. Een week geleden leverde hij nog de beslissende pass voor het doelpunt dat Hoffenheim maakte tegen kampioen Bayern München. Helaas voor Rudy en zijn team won Der Rekordmeister het treffen alsnog met een late treffer. Zaterdag gaat Hoffenheim op bezoek bij Mainz.

Bezig met laden …