Hoffer wil niet meewerken aan feest Salzburg

10 mei 2009, 17:54
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2009, 17:54
Co Adriaanse, Barry Opdam en Robin Nelisse hebben de champagne nog niet kunnen ontkurken. De Nederlanders in dienst van Red Bull Salzburg konden zondagmiddag kampioen worden bij concurrent Rapid Wien, maar hadden geen antwoord op de goede vorm van Erwin Hoffer. De spits van Rapid maakte een hattrick en bracht daarmee de spanning terug in de Oostenrijkse Bundesliga: 4-2.

Hoffer had in de tweede helft ruim twintig minuten de tijd nodig om drie keer te scoren. Na het openingsdoelpunt van Stefan Maierhofer (’22) en de gelijkmaker van topschutter Marc Janko (’51) zocht de spits de spotlights op door Heinz Arzberger een verschrikkelijke middag te bezorgen. De goalie van Salzburg wist zich geen raad met de succesvolle pogingen van Hoffer. Hij staat na zondag op 24 competitiedoelpunten.

De aanvaller bracht Rapid twee minuten na de goal van Janko op een nieuwe voorsprong door een voorzet van Markus Heikkinen binnen te koppen. Vervolgens legde Hoffer Barry Opdam in de luren en maakte hij er 3-1 van, waarna hij even later zijn hattrick complementeerde met een geplaatst schot. Vlak voor tijd deed Rene Aufhauser nog wel wat terug, maar zijn doelpunt viel te laat.

Door de overwinning van Rapid op titelfavoriet Salzburg is de spanning weer terug in de Oostenrijkse Bundesliga. Het verschil tussen de twee ploegen bedraagt, met nog drie speelronden voor de boeg, nog slechts vier punten. Salzburg moet bovendien nog op bezoek bij Sturm Graz, de nummer drie van de ranglijst. Volgende week wacht echter eerst de thuiswedstrijd tegen LASK Linz, dat achtste staat.