Hofland scoort in derde duel op rij, ook Linssen en Oper trefzeker

Bart Kruyt28 nov 2010, 17:31
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2010, 17:31

AEK Larnaca blijft een outsider voor de landstitel in Cyprus. De ploeg van Ton Caanen won zondagmiddag met 3-0 van Anorthosis Famagusta, de werkgever van Jeffrey Leiwakabessy. Doelpunten werden gemaakt door bekende namen: Kevin Hofland, Edwin Linssen en voormalig Roda- en ADO-aanvaller Andres Oper waren trefzeker namens Larnaca.

Voor de thuisploeg werd het dankzij een vroege rode kaart voor Marcos Arguelo een eenvoudige middag. De doelman werd al na twintig minuten naar de kant gestuurd en zag hoe zijn vervanger drie keer werd gepasseerd. Hofland opende de score en voor de verdediger betekende het al zijn derde doelpunt op rij. Hofland scoorde ook al tegen Ermis en ENP.

Na rust liep Larnaca verder uit. Linssen maakte met zijn tweede treffer van het seizoen de 2-0, waarna Oper in de blessuretijd het slotakkoord verzorgde. Dankzij de overwinning komt Larnaca op 26 punten terecht; vijf punten minder dan APOEL Nicosia. De werkgever van Joost Broerse wist eerder dit weekend al te winnen van Olympiakos.