voetbalzone

Hofland tekent voor twee jaar bij Larnaca van Cruijff en Caanen

Bart Kruyt29 jul 2010, 14:07
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2010, 14:07
Advertentie

Kevin Hofland zet zijn loopbaan voort op Cyprus. AEK Larnaca, de club van trainer Tom Caanen en technisch directeur Jordi Cruijff, meldt op haar officiële website dat de verdediger is overgenomen van Feyenoord. Hofland heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij de eilandbewoners.

/

De 31-jarige verdediger had een tot 2011 doorlopend contract bij Feyenoord, maar mocht vertrekken omdat hij met zijn hoge salaris fors op de begroting drukt en bovendien geen basisspeler was. Hofland heeft er drie seizoenen opzitten en kwam in het afgelopen seizoen slechts tot acht competitiewedstrijden. In totaal kwam hij tot 55 competitieduels voor Feyenoord, waarin hij drie keer scoorde.

De overgang hing al een tijdje in de lucht; zeker toen Hofland niet meeging met Feyenoord op trainingskamp naar Portugal. Larnaca meldt donderdag op haar digitale thuis dat de overgang in kannen en kruiken is en dat Hofland voor twee jaar heeft getekend. Cruijff is ook nog bezig met André Ooijer en overweegt bovendien om ex-Roda-doelman Bram Castro aan te trekken. Gregoor van Dijk tekende al eerder bij Larnaca.

Bezig met laden …