voetbalzone

Hofs baalt: ‘Dat het niet naar wens gaat, is zorgelijk’

Erik van Dam20 jan 2011, 06:25
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2011, 06:25
Advertentie
/

Nicky Hofs koos eieren voor zijn geld en verruilde in de zomer Vitesse voor het Cypriotische AEL Limassol. Bij de nummer zes uit de Divisie A komt de middenvelder, ploeggenoot van basisspeler Mike Zonneveld, echter mondjesmaat aan spelen toe. Derhalve is de toekomst troebel voor de Arnhemmer. “'Het is het bekende verhaal van de nieuwe trainer”, zegt Hofs in Voetbal International.

“Cristiano Bergodi haalde mij van Vitesse, maar werd na twee speelronden ontslagen”, vervolgt de ex-speler van Feyenoord. “Onder hem startte ik als verdedigende middenvelder, niet bepaald mijn positie. Daarna kwam Stoichita (Mihai, red.); die had eerder bij AEL Limassol gewerkt en kiest vooral voor spelers die hij al kende. Vrijwel direct belandde ik op de bank. Spijt van mijn overgang heb ik niet, maar het is jammer dat het zo gelopen is.”

“Aanvankelijk zag het er allemaal goed uit”, vervolgt Hofs. “Het klimaat is aangenaam en voor mijn gezin is alles perfect geregeld. Alleen qua voetbal was het erg wennen. AEL Limassol is ambitieus en wil meedoen om het kampioenschap. Maar de tactiek is niet echt georganiseerd. We spelen zonder nummer 10, toch de plek waar ik het best tot mijn recht kom. Dat geeft aan dat ze in het buitenland niet altijd even goed naar je cv kijken.”

“In het begin heb ik het op die nieuwe positie niet eens slecht gedaan, maar ik ben er evenmin bovenuit gesprongen”, verklaart hij aan het weekblad. “Dat het dit seizoen niet naar wens gaat is zorgelijk. Ook mijn laatste periode bij Vitesse heb ik sportief niet afgesloten zoals ik had gehoopt.” Momenteel kijken Hofs en AEL naar een oplossing. “De kans dat ik deze periode vertrek is groot.”

Bezig met laden …