voetbalzone

Hoge verwachtingen van nieuwe Ajacied: 'Hij is een topspeler'

Bart Kruyt10 jul 2013, 12:00
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2013, 12:00
Advertentie

Ajax heeft al zes Deense spelers bij de club zitten en nummer zeven is onderweg. Bröndby IF maakte maandag bekend dat Markus Bay, een zestienjarige middenvelder die zowel voor de defensie als achter de spitsen kan spelen, zijn loopbaan voort zal zetten in Amsterdam. Bay hoopt in de voetsporen te kunnen treden van Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Viktor Fischer: andere jonge Denen die er in slaagden om door te breken in het eerste elftal van Ajax.

Bröndby-scout Kenneth Santa denkt dat Bay zeker de kwaliteiten heeft om zijn doel te bereiken. "Markus heeft landelijk aangetoond dat hij een topspeler is in zijn leeftijdscategorie", zegt Santa in Tipsbladet. "We zouden graag zien dat hij hier was gebleven om zich te ontwikkelen, want hij heeft alles in zich om in alle grote voetballanden de top te halen."

Bay is pas zestien jaar oud, maar speelde bij Bröndby al in het elftal voor spelers onder de 19 jaar. "Hij speelde vaak tegen jongens die drie jaar ouder zijn, maar heeft het goed gedaan", meent Santa. "Deze jongen heeft alle kwaliteiten om ver te komen en we vinden het jammer dat hij nu vertrekt. Het is aan hem om te bepalen waar zijn grens ligt, want hij is een topspeler."

Bezig met laden …