voetbalzone

Holman en ‘lieveling’ De Mos brengen hun landen stap dichter bij WK

Peter Nusselder15 nov 2011, 14:04
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2011, 14:04
Advertentie

Terwijl in Europa de laatste plekken voor deelname aan het EK van 2012 nog vergeven moeten worden, wordt er elders op de wereld alweer gestreden om kwalificatie voor het WK, dat in 2014 in Brazilië gehouden wordt. Brett Holman en Yu Hai deden daarbij goede zaken voor hun land.

/

AZ-aanvaller Holman ging met het Australisch elftal op bezoek bij Thailand en aan een rake kopbal van de speler uit de Eredivisie in de tweede helft hadden the Socceroos voldoende om met 0-1 te winnen. In Singapore had China minder moeite met het thuisland: de Chinezen wonnen eenvoudig met 0-4, waarbij Hai de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Voormalig Vitesse-trainer Aad de Mos zal het doelpunt van de Chinees met verbazing hebben aanschouwd, want toen de coach in Arnhem de beschikking had over Hai, was De Mos niet altijd te spreken over de verrichtingen van de vleugelspeler. In het seizoen 2007/08 speelde de Shaanxi Chanba-voetballer tien duels voor Vitesse, maar kwam hij niet tot scoren. Dit tot ergernis van De Mos.

Bekijk hier het doelpunt van Brett Holman:


Bekijk hier het doelpunt van Yu Hai:


Bekijk hier de reactie van Aad de Mos:

Bezig met laden …