voetbalzone

Holman maakt kans op titel Australisch voetballer van het jaar

Bart Kruyt31 aug 2010, 08:45
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2010, 08:45
Advertentie

Brett Holman maakt kans op de prijs Australisch voetballer van het jaar. De aanvaller van AZ, op het afgelopen WK nog tweemaal trefzeker voor de nationale ploeg, is één van de twaalf genomineerden voor de prestigieuze prijs. Ook Utrecht-jongeling Tommy Oar mag hopen op een erkenning: hij maakt kans op de trofee Talent van het Jaar.

/

De dribbelaar heeft concurrentie van onder meer Mitch Langerak (Borussia Dortmund) en voormalig Twente-speler Nikita Rukavytsya, die nu bij het Duitse Hertha BSC op de loonlijst staat. Oar krijgt op 7 oktober tijdens een voetbalgala in Sydney te horen of hij in de prijzen is gevallen. Op die dag wordt ook de Australisch voetballer van het jaar bekendgemaakt.

Holman heeft in deze strijd concurrentie van Marco Bresciano (Lazio), Tim Cahill (Everton), Jason Culina (Gold Coast United), Scott Chipperfield (FC Basel), Simon Colosimo (Melbourne Heart), Carlos Hernandez (Melbourne Victory), Josh Kennedy (Nagoya Grampus), Harry Kewell (Galatasaray), Mark Schwarzer (Fulham), Shane Smeltz (Gold Coast United) en Luke Wilkshire (Dynamo Moskou). De winnaar wordt gekozen door 300 leden van de PFA, de vakbond voor Australische voetballers.

Kewell
Voor de aankomende oefeninterlands van Australië tegen Zwitserland en Polen heeft Harry Kewell zich afgemeld. De sterspeler van Galatasaray kampt met een hamstringblessure en heeft daarom aan Holger Osieck laten weten dat hij niet kan spelen. Ook Josh Kennedy en Michael Beauchamp zijn niet fit en hebben zich afgemeld. Dat is goed nieuws voor Tommy Oar: hij mag zich nu bij de groep voegen.

Bezig met laden …