voetbalzone

Holman scoort als eerste Eredivisiespeler op WK en eerste AZ’er ooit

Erik van Dam19 jun 2010, 17:55
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2010, 17:55
Advertentie

Brett Holman schreef twee individuele prestaties op zijn naam met zijn doelpunt voor Australië tegen Ghana (1-1). De aanvaller van de Socceroos is de eerste speler uit de Eredivisie die het doel heeft gevonden in Zuid-Afrika. Bovendien slaagde niet eerder in de WK-historie een speler van AZ erin om een doelpunt te maken op de eindronde.

/

Elf minuten onderweg in de wedstrijd vond Holman het doel, na een fout van de Ghanese doelman Richard Kingson. De intikker betekende dat de aanvaller als eerste speler uit de Eredivisie het net liet trillen. Andere spelers die afgelopen seizoen in de Nederlandse competitie speelden, onder wie spitsen Luis Suárez, Matthew Amoah en de bij FC Twente vertrokken Blaise Nkufo, wachten nog op hun eerste doelpunt dit WK.

Voor AZ betekende het doelpunt van Holman daarnaast dat zij eindelijk een speler in de gelederen heeft die scoorde op het mondiale toernooi. Als Héctor Moreno, Simon Poulsen of Stijn Schaars er ook in slaagt dit WK te scoren, kan er zomaar een tweede speler na Holman bijkomen.

Bezig met laden …