Holman trefzeker voor Socceroos tijdens openingswedstrijd tegen India

Erik van Dam10 jan 2011, 15:37
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2011, 15:37

Australië heeft haar eerste wedstrijd tijdens de Azië Cup zonder al teveel moeite omgezet in winst. In Groep C werd India maandag getrakteerd op een 4-0 nederlaag. Tim Cahill leidde de Socceroos op weg naar de eerste zege; hij maakte twee doelpunten. Ook Harry Kewell en Brett Holman lieten zich bejubelen met treffers. Australië leidt nu de groep.

/

Nadat de Groepen A en B al in actie kwamen, was het nu de beurt aan Australië zich te laten zien. Het team van Holger Osieck geldt als één van de favorieten voor de eindzege, dus moest de vuurdoop direct een waarschuwing zijn voor de overige gegadigden. Australië won met verve in Doha. Voor rust tilden Cahill, Kewel en Holman hun land naar een 3-0 voorsprong.

Twintig minuten onderweg was het opnieuw Cahill die het net vond. Hij bepaalde met een rake kopbal de eindstand op 4-0. Later op de dag spelen ook Zuid-Korea en Bahrein tegen elkaar in dezelfde groep. De winnaars en nummers twee van iedere groep gaan naar de kwartfinales.