voetbalzone

Holtby: 'Als ik 's avonds in bed lig, droom ik wel eens van de titel'

Bart Kruyt11 okt 2010, 08:11
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2010, 08:11
Advertentie

Lewis Holtby is dit seizoen één van de opvallendste spelers in de Duitse Bundesliga. De vleugelaanvaller werd door Schalke 04 verhuurd aan FSV Mainz 05 en staat met de stuntploeg verrassend bovenaan in de Duitse Bundesliga. “Als ik ’s avonds in bed lig, droom ik wel eens van de landstitel”, geeft Holtby toe in BILD.

/

De Duits jeugdinternational verkeert in een bijzonder goede vorm en dat is één van de redenen dat Mainz in de competitie zo goed presteert. “Ik wil in mijn loopbaan graag kampioen worden, dat is duidelijk”, zei Holtby. “En als het tot de 34ste speeldag zo blijft lopen als nu, dan mag ik dat hoogtepunt in mijn loopbaan al vroeg vieren.”

Het kampioenschap geldt echter nog altijd niet als doelstelling voor Mainz: “We spelen momenteel goed voetbal en willen de mensen laten zien dat het ook zonder veel geld mogelijk is om in de top mee te doen. Maar vooraf hebben we natuurlijk nooit gedacht aan de titel. We dachten alleen aan een aantal punten en wilden er meer dan veertig halen.” Na zeven speelronden heeft Mainz er al 21.

Bezig met laden …