voetbalzone

Honda, Cahill en Park strijden om prestigieuze Aziatische prijs

Erik van Dam02 nov 2010, 11:57
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2010, 11:57
Advertentie

De Aziatische voetbalfederatie (AFC) heeft de lijst met vijftien genomineerden voor de Aziatisch Speler van het Jaar bekendgemaakt. Op 24 november wordt in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur de prijs uitgereikt. Yasuhito Endo, de winnaar van vorig jaar, behoort ditmaal niet tot de genomineerden. Ook de gedeelde nummers twee uit 2009, Kengo Nakamura en Sayed Adnan, maken dit keer geen kans om de prestigieuze titel in de wacht te slepen.

/

Keisuke Honda, Ji-Sung Park en Tim Cahill lijken de voornaamste kanshebbers, dit jaar. De vijftien spelers die genomineerd zijn, werden uitverkozen op basis van Most Valuable Player Points was wedstrijdofficials en op basis van een selectie van de Technische Commissie van de AFC. Honda (24) maakte begin 2010 de overstap van VVV-Venlo naar CSKA Moskou, waar hij zich rap aanpaste aan het niveau. Met Japan bereikte hij de achtste finales van het WK 2010.

Cahill (30) was ook van de partij op het toernooi in Zuid-Afrika, maar kwam niet naar de volgende ronde. In dienst van Everton sloot de Australiër het Premier League-seizoen af op de achtste plaats. Park (29) tenslotte nam een bescheiden rol in bij Manchester United. Hij kwam, mede door een blessure, niet veel aan spelen toe. Zowel de landstitel als de Champions League-triomf kwamen niet in bezit van de Red Devil. Op het WK schakelde Uruguay zijn land uit.

Bezig met laden …