voetbalzone

Honda haalt wat druk van bondscoach af door te scoren voor Japan

Robert Smid03 mrt 2010, 12:48
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2010, 12:48
Advertentie

Keisuke Honda verkondigde dinsdag al dat Japan moest scoren tegen Bahrein. De spelmaker van CSKA Moskou nam zelf het initiatief en wist namens Japan het net te vinden. Tijdens het kwalificatieduel voor de Asian Cup zette de opponent van Oranje op het WK Bahrein met 2-0 opzij.

/

Beide teams hadden zich inmiddels al geplaatst voor de Asian Cup, waardoor de wedstrijd slechts voor de statistieken en de vorm was. Voor Japan was de wedstrijd echter nog belangrijker. Wegens de slechte resultaten van de afgelopen maanden en de uitspraken van bondscoach Takeshi Okada dat Japan de halve finale van het WK gaat halen was de druk groot.

Na ruim een half uur spelen wist een gemotiveerd Japan de openingstreffer te produceren. Het was spits Shinji Okazaki die een schitterende combinatie feilloos afrondde. In de blessuretijd van de wedstrijd was het de beurt aan Keisuke Honda. De voormalig speler van VVV-Venlo wist aan het einde van de wedstrijd de bal met het hoofd te verwerken tot doelpunt.

Met de resultaten zal men in Japan tevreden zijn. De Aziatische formatie heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de Asian Cup 2011 in Qatar. Verder kan de ploeg zich nu in alle rust richten op het aankomende Wereldkampioenschap. Bondscoach Okada liet gisteren al weten veel te verwachten van Honda, die op zijn beurt liet weten dat hij ‘geen Cristiano Ronaldo is’.

Bezig met laden …