voetbalzone

Honda: 'Japan is goed genoeg om de kwartfinale te bereiken'

Bart Kruyt09 jun 2014, 10:38
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2014, 10:38
Advertentie

Keisuke Honda is ervan overtuigd dat Japan op het aankomende WK voor een verrassing kan gaan zorgen. De ploeg van Alberto Zaccheroni is de kampioen van Azië en maakte in november nog veel indruk in de oefenwedstrijden tegen Nederland en België. Op het WK zit Japan in een groep met Colombia, Griekenland en Ivoorkust en Honda heeft daar een goed gevoel over.

voetbalzone

De middenvelder van AC Milan, ex-VVV, is ervan overtuigd dat Japan de groepsfase door zal komen: "En daarna is er van alles mogelijk", zegt hij tegen Nikkan Sports. "We zijn goed genoeg om de kwartfinale te bereiken, daar ben ik zeker van. Natuurlijk moet iedereen fit blijven en moeten we geen fouten maken, maar als we geen pech hebben, kunnen we in de kwartfinale komen."

"En vanaf dat moment kunnen er wonderen gebeuren", droomt Honda alvast. "Geloof je in wonderen, of zorg je ervoor dat wonderen werkelijkheid worden? Ik ben geen idealist, ik ben een realist. Deze ploeg heeft veel kwaliteiten, maar we zullen hard moeten werken om onze droom waar te maken." Japan speelt de eerste groepswedstrijd tegen Ivoorkust.

Bezig met laden …