voetbalzone

Honda pleit voor eigenzinnige opvolger van Okada bij Japan

Erik van Dam30 jul 2010, 09:15
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2010, 09:15
Advertentie

Keisuke Honda hoopt dat de nieuwe bondscoach van Japan iets extra’s aan de ploeg toe kan voegen. De spelverdeler van CSKA Moskou liet vrijdag tegenover Sports Nippon weten graag iemand langs de lijn te zien die zijn eigen richting gaat, meer dan de vorige Japanse bondscoaches deden. Takeshi Okada gooide na het WK in Zuid-Afrika, waarin de ploeg de achtste finale haalde, de handdoek in de ring als bondscoach.

/

“De Japanse voetbalbond zal waarschijnlijk iemand aantrekken die doet wat ze zeggen, maar dat zal normaal gesproken niet iemand zijn die het team sterker maakt”, zo liet Honda desgevraagd zijn mening weten over de opvolger van Okada. “Tenzij de bond een trainer aanstelt die zo erg zijn eigen weg gaat dat ze hem later weer weg willen hebben. Anders zal je de echte kracht van dit Japanse elftal nooit te zien krijgen.”

Honda vervolgt met zijn beschrijving van de nieuwe bondscoach: “Wij willen een trainer hebben die hier binnenkomt en de mentaliteit van de spelers op de schop neemt. Een trainer die ons ideeën geeft die de vorige bondscoaches nog nooit hebben gegeven”, aldus de 24-jarige ex-speler van VVV-Venlo. “Er moet een coach zijn die ons kan aantonen dat de wereld groter is dan dat wij denken. We moeten iemand hebben die ons naar het volgende niveau brengt.”

Bezig met laden …