Honda speelt een van beste interlands en imiteert Berbatov en Gilardino

Daniel Cabot Kerkdijk08 jun 2012, 14:47
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2012, 14:47
/

Keisuke Honda heeft vrijdag een van zijn beste wedstrijden in het shirt van Japan gespeeld. De creatieve middenvelder van CSKA Moskou had met drie doelpunten een zeer belangrijk aandeel in de uitstekende 6-0 zege op Jordanië. Het was de tweede zege op rij in de vierde ronde van de WK-kwalificatiecampagne.

Ryoichi Maeda zette Japan op voorsprong met een kopbal in de achttiende minuut en op aangeven van Yasuhito Endo zorgde Honda voor de 2-0. Abdallah Deeb kreeg al snel zijn tweede gele kaart en stelde Japan in staat om verder uit te lopen. Honda maakte na een half uur spelen zijn tweede van de wedstrijd en Shinji Kagawa profiteerde enkele minuten van wanorde in de defensie van Jordanië.

Honda completeerde in de 53e minuut vanaf elf meter zijn hattrick en werd daarna gewisseld in verband met de wedstrijd van dinsdag tegen Australië. Invaller Yuzo Kurihara bepaalde zes minuten voor tijd de eindstand. Onder meer Dimitar Berbatov en Alberto Gilardino maakten de laatste twee jaar een hattrick in een WK-kwalificatiewedstrijd.