voetbalzone

Honderden fans wachten Preud'homme midden in de nacht op

Bart Kruyt24 jun 2011, 10:40
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2011, 10:40
Advertentie

In Saoedi-Arabië heeft men torenhoge verwachtingen van Michel Preud’homme. De voormalig coach van FC Twente kwam woensdagnacht aan in Riyad en werd door honderden enthousiaste supporters van Al-Shabab ontvangen als een ware verlosser. “Dit is amper te geloven", reageerde Preud'homme in Het Laatste Nieuws.

De Belgische oefenmeester kwam om half twee in de nacht aan in Saoedi-Arabië, maar werd desondanks opgewacht door honderden mensen: fans en pers. Preud’homme: “Als speler maakte ik dit nooit mee. Ik kreeg ook nooit de kans om zo'n avontuur te beleven. Ik besef dat leven en werken bij Al-Shabab in niks te vergelijken zal zijn met Gent, Standard en Twente."

Preud’homme werkte slechts een jaar bij Twente en pakte de Johan Cruijff Schaal en de KNVB-beker, terwijl hij op de laatste speeldag net naast de landstitel greep. Bij Al-Shabab hoopt hij op nieuwe successen: op de clubwebsite staat inmiddels een indrukwekkende foto van de voormalig keeper, met het onderschrift ‘A new era of glory will start with you, Mr. Preud'homme’.

Bezig met laden …