voetbalzone

'Honduras moet in Zuid-Afrika prestatie van 1982 overtreffen'

Daniel Cabot Kerkdijk01 jun 2010, 13:34
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2010, 13:34
Advertentie

Voorzitter Rafael Ferrari van de voetbalbond van Honduras blikt vol vertrouwen vooruit op het WK. Ferrari hoopt dat Honduras beter presteert dan in 1982, toen de Zuid-Amerikanen twee puntendelingen en een nederlaag oogstten tijdens de mondiale voetbalkampioenschappen.

/

"Ik hoop dat de spelers in Zuid-Afrika op hun best zijn en zich plaatsen voor de tweede ronde", steekt Ferrari zijn hoop niet onder stoelen of banken op de website van de FIFA. "Hoewel ik me ook besef dat we drie zeer lastige tegenstanders treffen. Chili eindigde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatieronde als tweede, Spanje is een titelkandidaat en Zwitserland beschikt over Ottmar Hitzfeld, één van de beste coaches van de wereld. Het wordt dus hoe dan ook niet gemakkelijk voor ons."

In 1982 stonden Los Catrachos voor het laatst aan de start van een WK. Twee keer speelden de Zuid-Amerikanen toen gelijk en één duel ging verloren. Ferrari herinnert het zich nog goed en hoopt op tenminste een evenaring van die prestatie. "Ik twijfel er geen moment over dat we daar voldoende kwaliteit voor in de ploeg hebben", aldus de optimistische Ferrari.

Bezig met laden …