voetbalzone

Honduras wil stunt van Zwitserland kopiëren tegen favoriet Spanje

Bart Kruyt21 jun 2010, 08:33
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2010, 08:33
Advertentie

De overwinning van Zwitserland tegen het favoriete Spanje is de andere landen in Groep H niet ontgaan. Reinaldo Rueda, bondscoach van Honduras, is niet van plan zich zonder slag of stoot neer te leggen bij de te verwachten Spaanse aanvalsgolven, en heeft vertrouwen in een goede afloop. “We moeten slim en intelligent spelen en vertrouwen op ons vermogen om op balbezit te spelen”, zegt de Colombiaanse keuzeheer.

“We zijn niet zoals Zwitserland. Maar de sterke factoren van de Zwitsers moeten we wel kopiëren, zoals doorzettingsvermogen, goede organisatie en vechtlust”, laat Rueda weten. Verdediger Maynor Figueroa heeft in ieder geval vertrouwen in het duel: “We weten dat de Spanjaarden actieve spelers zijn en in grote competities spelen. We moeten gebruik maken van de informatie die we over ze hebben.”

Honduras kan maandag vermoedelijk weer beschikken over sterspeler David Suazo, en ook middenvelder Hendry Thomas kan naar alle waarschijnlijkheid gewoon spelen. Voor de verliezer van de onderlinge confrontatie wordt het lastig de achtste finales nog te kunnen bereiken. Het andere groepsduel gaat tussen Zwitserland en Chili.

Bezig met laden …