Hongarije blijft met vierde zege goed meedoen achter Zweden en Oranje

Erik van Dam07 jun 2011, 22:26
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2011, 22:26

Hongarije heeft dinsdagavond zonder al teveel moeite de vierde overwinning in zes wedstrijden binnengehaald in Groep E van de EK-kwalificatiereeks. De Oost-Europeanen speelden zich op bezoek bij San Marino naar een zege (0-3) en blijven zo in het spoor van het Nederlands en Zweeds elftal. Oranje leidt de groep met achttien punten; Zweden heeft er vijftien, Hongarije nu twaalf.

/

San Marino, dat nog niet één punt pakte en zelfs nog niet scoorde in de voorgaande zes groepswedstrijden, kwam enkele minuten voor de rust op een 1-0 achterstand. Zoltán Lipták, verdediger van FC Fehérvár, maakte in zijn achtste interland zijn eerste doelpunt. Daar kwam vroeg in de tweede helft ook doelpunt nummer twee van de avond bij.

Nu was het de beurt aan Imre Szabics om de trekker over te halen. De geroutineerde aanvaller van Sturm Graz tekende voor zijn elfde interlanddoelpunt in 23 wedstrijden en hield zo zijn uitstekende moyenne in stand. In de resterende tijd trof tenslotte ook Vladimir Koman nog doel. Hongarije houdt drie punten achterstand op Zweden en zes op Nederland: in september treft het land Zweden en kan plaats twee gedeeld in bezit worden genomen.