Hongarije gaat tekeer tegen San Marino en stokt bij acht treffers

Matthijs van Laar08 okt 2010, 20:59
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2010, 20:59

Hongarije heeft vrijdag goede zaken gedaan in de EK-kwalificatiereeks. Het elftal van bondscoach Sándor Egervári liep binnen een half uur uit naar een comfortabele voorsprong tegen San Marino, om in de tweede helft het karwei af te maken: 8-0. De Hongaren hebben na de overwinning op de dwergstaat zes punten uit drie duels behaald in de groep met het Nederlands elftal.

/

Gergely Rudolf en Ádám Szalai waren de grote mannen aan Hongaarse zijde. Nadat San Marino de eerste tien minuten ongeschonden was doorgekomen opende Rudolf in de elfde minuut de score namens Hongarije. Zeven minuten later bracht FSV Mainz-aanvaller Szalai de 2-0 op het scorebord, waarna Rudolf andermaal trefzeker was. Nog voor rust tekende ook Szalai voor zijn tweede treffer, waarmee de Hongaren met een ruime voorsprong mochten gaan rusten.

Ook na de thee was het eenrichtingsverkeer richting San Marino-doelman Aldo Junior Simoncini en Hongarije kwam dan ook snel op 5-0 dankzij opnieuw Szalai. Na een klein uur doorbrak Vladimir Koman het scoringsduo Rudolf en Szalai door de zesde treffer van Hongarije te maken. Het thuisland nam wat gas terug, maar in de slotfase lieten PSV-er Balázs Dzsudzsák en Zoltán Gera het Hongaarse publiek nog tweemaal juichen.