voetbalzone

Hongarije wil Koeman langer bij nationale team houden

13 mei 2009, 20:02
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2009, 20:02
Advertentie
De Hongaarse voetbalbond is blij dat Erwin Koeman aan het roer van de nationale ploeg staat. Het contract van Koeman in Hongarije loopt eind dit kalenderjaar af, maar de 47-jarige bondscoach blijft wat betreft de bond aan tot en met het EK 2012 in Polen en Oekraïne.

Hongarije is hard op weg om zich een plaats te verschaffen op het WK in Zuid-Afrika, volgend jaar. Sinds 1986 slaagden de Oost-Europeanen er niet in acte de présence te geven op een Europese of mondiale eindronde. Het pakte in de WK-kwalificatiecyclus tot dusverre dertien punten uit zes wedstrijden, waarmee het op gelijke hoogte staat met Denemarken.

De Scandinaviërs speelden echter wel één duel minder dan Koeman en de zijnen. De oud-trainer van RKC Waalwijk en Feyenoord houdt vooralsnog echter wel Zweden en Portugal achter zich. “De gesprekken moeten nog komen”, zegt Koeman in Voetbal International. “Maar ik weet dat de president inderdaad door wil tot en met het EK. Ze willen er voor het einde van de zomer met me uit zijn. Ik wacht het allemaal wel af.”
Bezig met laden …