voetbalzone

‘Hoofdpersoon in winterse transferperiode’ vliegt Milaan binnen

Erik van Dam19 dec 2015, 09:04
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2015, 09:04
Advertentie

Alexandre Pato is vrijdag aangekomen in Milaan. De 26-jarige Braziliaan staat onder contract bij Corinthians in zijn vaderland, maar is voornemens een nieuwe poging te wagen in Europa. Een week geleden gaf Pato toe dat hij wel wat voelt voor de Engelse competitie, maar hij zit nu dus eerst in Milaan. Van daaruit moet duidelijk worden of Pato zijn transfer krijgt en zo ja, naar welke club.

voetbalzone

Eind augustus deed Manchester United een poging Pato te contracteren, maar dat mislukte. Corinthians heeft hem toestemming gegeven om een andere club te vinden: wanneer dat gelukt is wil de Braziliaanse club zo’n 25 miljoen euro zien als afkoopsom. Vrijdag plaatste Pato een foto van zichzelf in Milaan op Instagram. De vraag is nu hoe de komende weken zullen verlopen voor de ex-aanvaller van AC Milan.

“Alexandre heeft er zin in en is vastberaden weer één van de beste aanvallers te worden”, zegt zaakwaarnemer Riccardo Napolitano zelfverzekerd. “We zijn verschillende opties aan het evalueren. Hij is een afmaker, veel clubs willen hem hebben en hij heeft de fysieke tegenslag van de laatste jaren achter zich weten te laten. In Italië zijn er twee of drie clubs die tot de mogelijke bestemmingen behoren, maar meer kunnen we nu niet zeggen. Het enige dat ik kan zeggen is dat Alex zonder enige twijfel een hoofdpersoon zal zijn gedurende de winterse transferperiode”, verzekert Napolitano.

Bezig met laden …