voetbalzone

Hoofdrol voor Haaland in Barcelona 2.0 van Laporta: ‘Zijn grote obsessie’

Rian Rosendaal11 mrt 2021, 08:22
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2021, 08:22
Advertentie

Joan Laporta heeft als nieuwe voorzitter van Barcelona grootse plannen op transfergebied. AS pakt donderdag uit met het verhaal dat het binnenhalen van Erling Braut Haaland topprioriteit is van de afgelopen zondag verkozen preses. Laporta wil bouwen aan een Barcelona 2.0 en de Noorse spits van Borussia Dortmund moet samen met Lionel Messi hiervan het boegbeeld gaan vormen, zo klinkt het vanuit Spanje.

Bovengenoemde krant weet te melden dat het aantrekken van Haaland deze zomer 'de grote obsessie' van Laporta is, ondanks het feit dat Barcelona op financieel gebied niet al te veel mogelijkheden lijkt te hebben. De Barcelona-voorzitter wil naar verluidt profiteren van zijn goede band met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de topschutter van Dortmund. Tijdens de verkiezingscampagne liet Laporta al doorschemeren dat hij 'alle kaarten in handen heeft' wat betreft toptransfers en hij doelde daarmee onder meer op de mogelijke komst van Haaland naar het Camp Nou.

AS vindt de zoektocht van Laporta naar een nieuwe spits voor Barcelona niet zo gek. Na de uitschakeling door Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League worden door de krant duidelijke conclusies getrokken. "De eliminatie bezorgt de club twee voorname conclusies. De eerste conclusie is dat Barcelona momenteel geen echte spits heeft. De tweede conclusie is dat de club geen geld heeft om hem (Haaland, red.) binnen te halen, nu het tien miljoen euro misloopt door het mislopen van de kwartfinale in de Champions League. En nog veel meer geld als Barcelona nóg verder was gekomen in het toernooi." Laporta wanhoopt echter niet en is van plan om binnenkort obligaties uit te geven, waardoor Barcelona op termijn beschikt over de middelen om Haaland weg te plukken uit Dortmund.

Naast de spitspositie kijkt Laporta ook naar andere posities die versterking kunnen gebruiken. De nieuwe voorzitter zou onlangs al contact hebben gehad met Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van de bij Bayern München vertrekkende David Alaba. Hij wil voorkomen dat de Oostenrijkse verdediger bij rivaal Real Madrid terechtkomt. Daarnaast denkt Laporta aan het terughalen van jeugdproduct Éric García, die Manchester City na afloop van dit seizoen met een transfervrije status kan verlaten. Tevens brengt AS Memphis Depay en Georginio Wijnaldum wederom in verband met een overgang naar Barcelona, zeker ook omdat de kans groot is dat Ronald Koeman ook volgend seizoen voor de groep staat.

Het Argentijnse medium TyC Sports meldde woensdag dat Barcelona Sergio Agüero een contractvoorstel heeft gedaan. De aanvaller van Manchester City, met een aflopend contract in Engeland, is goed bevriend met Messi en door zijn komst zou de kans dat laatstgenoemde aan de club verbonden blijft aanzienlijk toenemen, zo oordeelt Laporta. AS meldt dat er ook een keerzijde zit aan de ambities op transfergebied van de Catalanen. Philippe Coutinho en Antoine Griezmann zouden weleens op de transferlijst kunnen worden geplaatst, al zal Koeman daar ook nog een oordeel over moeten vellen.