voetbalzone

'Hoofdrollen voor Coentrao en Siquiera in bizarre Real-United-soap'

Daniel Cabot Kerkdijk03 sep 2013, 01:00
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2013, 01:00
Advertentie
/

Honderden transfers werden tot een goed einde gebracht, maar zoals gebruikelijk gaat het op de slotdag van de transfermarkt ook wel eens mis. In de sloturen van de laatste transferdag werd gespeculeerd over een tijdelijke transfer van Fábio Coentrao naar Manchester United. Real Madrid schakelde naar verluidt na het eerste gesprek met de Engelsen meteen door en wees de Braziliaan Guilherme Siquiera van Granada aan als opvolger.

Siquiera, 27 jaar, werd eerder deze zomer al met Real Madrid in verband gebracht. De linkerverdediger was maandag echter op weg naar Benfica, dat Lorenzo Melgarejo voor zes miljoen euro aan Kuban Kranodar had verkocht. Toen hij eenmaal in Lissabon hoogte kreeg van de interesse uit Madrid koos hij ervoor om niet direct voor Benfica te tekenen en af te wachten hoe de overgang van Coentrao naar Engeland zich zou ontwikkelen.

/

Hoewel in Engeland in de nacht van maandag op dinsdag werd beweerd dat Coentrao op huurbasis voor United aan de slag gaat, verzekeren Spaanse media dat de tijdelijke overgang van de Portugees naar Old Trafford is afgeketst omdat het papierwerk niet tijdig is afgerond. Zodoende blijft de linkspoot nog minimaal een half jaar in het Santiago Bernabéu, waar hij afgelopen seizoen al niet vaak aan bod kwam. Toch wilde Carlo Ancelotti de Portugees niet kwijt, ook al geniet Marcelo de voorkeur links achterin.

Benfica maakte vervolgens even na een uur 's nachts melding van de tijdelijke komst van Siquiera, met een optie tot koop, en zodoende blijft Coentrao definitief waar hij is. Manchester United gaat de eerste seizoenshelft in zonder een nieuwe linksback, daar men ook geen succes had bij Everton voor Leighton Baines. Dat is in ieder geval goed nieuws voor Alexander Büttner, die minimaal een half jaar blijft.

Bezig met laden …