voetbalzone

Hoogstandje van Giroud hoogtepunt bij Franse overwinning

Gijs Freriks04 jun 2016, 22:52
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2016, 22:52
Advertentie

De nationale ploeg van Frankrijk heeft zonder moeite af weten te rekenen met Schotland. Twee doelpunten van Olivier Giroud en één treffer van Arsenal-ploeggenoot Laurent Koscielny leverden les Bleus zaterdagavond een 3-0 overwinning op in het Stade Saint-Symphorien te Metz.

/

Giroud moet zich door de afwezigheid van Karim Benzema bewijzen als de eerste spits van Frankrijk en zal na het duel met Schotland weer meer fans voor zich hebben gewonnen. Hij opende de score met een balletje achter het standbeen na een voorzet van Bacary Sagna en verdubbelde de marge door een rebound binnen te prikken na een schot van Dimitri Payet. De linkspoot heeft nu zeven keer gescoord in zijn laatste vijf basisplaatsen voor Frankrijk.

Koscielny bepaalde met een kopbal uit een hoekschop van Payet de ruststand op 3-0 en in het tweede bedrijf zou er geen vierde doelpunt meer vallen, hoewel er wel de nodige kansen werden gecreëerd. Zo kon Anthony Martial een mooie solo in het strafschopgebied niet doeltreffend afronden en trof Paul Pogba uit een vrije trap de paal. Opvallend: Schotland schoot niet één keer op het doel van de EK-gastheer.

Bezig met laden …