voetbalzone

'Hoop werkloze trainers in Nederland, die nooit in de CL coachten'

Erik van Dam30 aug 2011, 18:12
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2011, 18:12
Advertentie

Mario Been werd dinsdag officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van Racing Genk. De kampioen van België had enkele kandidaten op het oog voor de vacature die ontstond na het vertrek van Franky Vercauteren. De keus viel uiteindelijk op Been, die anderhalve maand geleden door de spelersgroep werd weggestuurd bij Feyenoord. Been wacht een groot avontuur, met onder meer deelname aan de Champions League.

/

Twijfelen deed Been niet, laat hij aan RTV Rijnmond weten op de dag van zijn binnenkomst. “Nee, geen moment. Als je de kans krijgt bij een gerenommeerde club als Racing Genk, die ook Champions League speelt, te gaan werken, moet je als trainer je handjes dichtknijpen. Ze hadden een lijstje, daar stonden een x-aantal trainers op, waaronder ik. Dan kom je in gesprek met de mensen hier en dan ben je de nieuwe trainer.”

“Ik heb er geen seconde over hoeven nadenken”, aldus Been. De coach werd nog niet eerder benaderd door andere partijen en valt direct met zijn neus in de boter met een Champions League-deelnemer. “Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Normaal gesproken kost Champions League-voetbal heel veel energie, er wacht ons ook een heel zware poule. We zullen moeten zien hoe we dat kunnen opvangen.”

Terugkomen op het oude zeer uit Rotterdam wilde Been niet meer. De 47-jarige trainer was twee seizoenen werkzaam in De Kuip, maar heeft het verhaal van de stemming nu even achter zich gelaten. “Ik kan alleen maar met veel plezier terugkijken en dit is een compleet nieuwe uitdaging. Er zijn in Nederland heel veel trainers, die geen werk hebben en dat er heel veel trainers zijn, die nog nooit in de Champions League mochten coachen.”

Bezig met laden …