voetbalzone

Hoopvolle Robben van repliek gediend: ‘Denken jullie dat we gek zijn?’

Peter Nusselder13 okt 2014, 10:25
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2014, 10:25
Advertentie

Het Nederlands elftal speelde vrijdag tegen Kazachstan, dat zonder aanvallende intenties naar Amsterdam was gekomen en voor de keeper twee linies van vijf overwegend verdedigend ingestelde voetballers had opgesteld. Arjen Robben hoopt dat IJsland dit maandag niet zal doen.

voetbalzone

De IJslanders gaan met zes punten uit twee kwalificatieduels aan de leiding in Groep A en Robben is onder de indruk van de komende tegenstander. “Ze beschikken over een heel goed collectief, met jongens die voor elkaar door het vuur gaan. We zijn op onze hoede. Ik verwacht wel dat de wedstrijd tegen IJsland meer open zal zijn. Kazachstan verdedigde niet, het trok een muur op. Dat zal IJsland niet doen”, voorspelt de aanvaller in gesprek met Metro.

Het is echter de vraag of het vermoeden van de Oranje-speler uit gaat komen. “Denken jullie dat we gek zijn?”, vraagt de IJslandse journalist Hördur Jónsson zich hardop af. “Lars Lagerbäck is een geslepen bondscoach, mathematisch ingesteld ook. Wij hebben nu een hele grote kans dat we ons voor het eerst gaan kwalificeren voor een eindronde. Een gelijkspel zou fantastisch zijn. En als we dat kunnen bereiken door een bus voor het doel te parkeren, dan doen we dat.”

Bezig met laden …