voetbalzone

‘Hopelijk hoeft Paraguay niet constant het initiatief te nemen tegen Spanje’

Erik van Dam02 jul 2010, 07:52
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2010, 07:52
Advertentie

Paraguay maakt zich op voor haar eerste kwartfinale op het WK. De Zuid-Amerikanen ontdeden zich eerder deze week van Japan en werden gekoppeld aan Europees kampioen Spanje. Zaterdag ontmoeten beide landen elkaar, en bondscoach Gerardo Martino hoopt dat zijn formatie met het hart de strijd zal aangaan.

/

“Ik weet niet of alle teams zó met het hart spelen als Paraguay doet”, stelt Martino vrijdag. “De afgelopen twintig dagen heeft nog niemand ons weten te kloppen. Nu krijgen we negentig en misschien wel 120 minuten de tijd om opnieuw te presteren. En ik denk dat het mogelijk is”, kijkt Martino vast vooruit naar een mogelijk positief resultaat tegen Spanje.

“Spanje speelt op een manier die ons meer ruimte laat”, analyseert de Paraguayaans keuzeheer. “Het is een team dat speelt om te winnen. Dat geeft ons de kans om onze aanvallende opties beter uit te spelen. Ik hoop dat Spanje ons toestaat ons eigen spel te spelen, zodat we niet constant zelf het initiatief hoeven te nemen.” Paraguay speelde tot dusver tegen Italië (1-1), Slowakije (2-0), Nieuw-Zeeland (0-0) en Japan (0-0, winst na strafschoppen).

Bezig met laden …