voetbalzone

‘Hopelijk krijgt Bale de bescherming die hij nodig heeft, ik verwacht van wel’

Robin Bruggeman10 jun 2016, 20:13
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2016, 20:13
Advertentie

Wales staat voor de eerste deelname aan een EK en de ogen van het land zijn vooral gericht op sterspeler Gareth Bale, die the Dragons op sleeptouw moet gaan nemen. Bondscoach Chris Coleman is zich daar ook van bewust en hoopt dat de speler van Real Madrid wat hulp krijgt van de scheidsrechters.

/

“Onze spelers spelen in de Premier League of de Championship, behalve Bale dan, hij speelt in Spanje”, vertelde de oefenmeester tijdens een perspraatje. “Onze jongens zijn dus gewend aan een bepaald soort voetbal, waarbij de scheidsrechters vaker een oogje toeknijpen dan de arbiters die ze tegen gaan komen tijdens dit toernooi. Hopelijk krijg Bale hier de bescherming die hij nodig heeft, ik denk van wel.”

Wales opent het toernooi zaterdag met een wedstrijd tegen Slowakije, wiens bondscoach Ján Kozák al heeft laten doorschemeren dat Bale extra aandacht gaat krijgen. Coleman is hier echter niet zo van onder de indruk: “Als iemand twee keer de Champions League heeft gewonnen en heeft laten zien wat hij heeft laten zien, is het logisch dat ze op hem gaan letten. Hij is eraan gewend om in de schijnwerpers te staan. Iedereen let altijd op alles wat hij doet, op het veld en daarbuiten.”

Bezig met laden …