voetbalzone

'Hopelijk spelen we over drie of vier jaar ook in de Champions League'

Peter Nusselder27 jul 2011, 13:21
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2011, 13:21
Advertentie

Blackburn Rovers ontsnapte het afgelopen seizoen maar ternauwernood aan degradatie uit de Premier League, maar dat neemt niet weg dat trainer Steve Kean de toekomst ambitieus en met vertrouwen tegemoet ziet. Zijn ploeg nam afscheid van de naar Manchester United vertrokken centrumverdediger Phil Jones, maar Kean denkt dat dit geen negatief effect heeft op de prestaties.

/

“Phil had maar een klein aantal wedstrijden voor ons gespeeld”, legt de coach uit in de Engelse media. “Maar hij wilde in de Champions League spelen, en zo ver zijn wij op dit moment nog niet.” Kean sluit echter niet uit dat the Rovers dat wel gaan doen. “Hopelijk spelen we daar over drie of vier jaar ook, dat willen we hier bereiken.” De oefenmeester wil de lat overigens niet té hoog leggen.

“Ik ga niet zeggen dat we komend jaar al Europees voetbal halen. Van de onderste regionen ineens de sprong maken naar de bovenste vier zou niet realistisch zijn. Maar het is voor deze club mogelijk om dat niveau in de komende jaren te bereiken”, voorspelt Kean. Op de transfermarkt hield Blackburn zich tot dusverre rustig: als vervanger van Jones werd tot nu toe alleen Myles Anderson van Aberdeen gehaald.

Bezig met laden …